Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Společnost Dopravní zdravotnictví a.s., člen skupiny AGEL, slavnostně otevřela nové laboratoře AGELLAB v Office parku NAGANO.

18.10.2023 / POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Velký den pro celý laboratorní segment skupiny AGEL nadešel v úterý 17. října, kdy byly za přítomnosti vedení AGEL a.s., členů dozorčí rady a dalších významných hostů, slavnostně otevřeny nové laboratoře ve větších a moderních prostorách.

„Původní sídlo laboratoří v Poliklinice AGEL Praha Italská poskytovalo již kapacitně nedostačující prostory pro růst technologického zázemí a celkových prostor pro rozvoj moderního laboratorního komplementu. Proto jsme vybírali nové prostory s důrazem na rozšíření poskytovaných metod, modernizaci přístrojového vybavení a rozšíření odborností,“ říká ředitelka laboratorních komplementu Dopravního zdravotnictví a.s. Ing. Bc. Martina Štolová.

Tato rozsáhlá investice do nových laboratoří představuje další důležitý krok vpřed pro celé Dopravní zdravotnictví. „Díky těmto novým prostorám jsme získali možnost rozšířit prováděné odbornosti a nově máme v Praze k dispozici i mikrobiologickou laboratoř, která umožní zlepšení kvality služeb pro naše klienty. S novým přístrojovým vybavením se celý proces vyhodnocení vzorků významně urychlil a také se výrazně navýšila naše kapacita,“ doplňuje ředitelka Martina Štolová.

Kromě přidání nové odbornosti došlo k také získání prostor pro rozšíření poskytovaných metod testování v biochemické a hematologické části laboratoří. „V současnosti již kompletní prostor laboratoří funguje ve standardním provozu. Do konce roku bychom ještě rádi více posílili personální obsazení laboratoří, abychom mohli naplno využít jejich potenciál. A současně v následujícím roce plánujeme další rozšíření v oblasti mikrobiologie, díky kterému budeme schopni naším klientům poskytovat komplexní služby,“ doplňuje Štolová.

Společnost Dopravní zdravotnictví a.s. člen skupiny AGEL provozuje po celé české republice šest Poliklinik AGEL a spolu s nimi i rozsáhlý laboratorní komplement, který zahrnuje celkem 12 odběrových míst po celé České republice.

zpět na novinky