Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Zlomená ruka již dovolenou a koupání neohrozí. Místo těžké sádry nabízí na Poliklinice AGEL Praha Italská komfortní fixaci z karbonových vláken

22.8.2023 / POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Praha, 22. srpna 2023: Jako první poliklinika v Praze nabízí Poliklinika AGEL Italská možnost využití moderní fixace OPENCAST . Tato novinka se dá využít při méně komplikovaných zlomeninách rukou. První klienti již ocenili rychlost její aplikace a komfort při nošení.

Jsme rádi, že jako jedni z prvních můžeme nabídnout tuto moderní alternativu ke klasické sádře našim pacientům. Její velkou výhodou je maximální prodyšnost a možnost koupání, což pacienti v letních měsících jistě ocení. Osobně považuji za zajímavý benefit i váhu, protože OPENCAST se vyrábí z karbonových vláken a tudíž je výrazně lehčí než klasická sádra,“ říká MUDr. Martin Pavelka, vedoucí lékař Polikliniky AGEL Praha Italská.

OPENCAST funguje na principu zahřátí ve speciální peci a posléze se vytvaruje přesně podle končetiny pacienta, takže po vychladnutí skvěle fixuje zlomeninu a drží svůj tvar. „Samotná aplikace OPENCASTu je rychlejší než u klasické sádry. Zvládneme ji pacientovi aplikovat zhruba za 15 minut,“ doplňuje MUDr. Pavelka.

Tím ovšem výčet výhod nekončí. Fixace OPENCASTu se provádí svorkami, které skelet drží při sobě. Z toho důvodu je i následné sejmutí velmi rychlé a není zapotřebí použít vibrační pilu jako u klasické sádry. Materiál splňuje přísné hygienické standardy a je podložen měkkou pěnou, která neodře kůži. „Díky high-tech materiálu a měkčené pěny je OPENCAST prodyšný a pacienta již nemusí trápit zápach ani svědění. Samotné mytí je bezproblémové a postačí vysušení ručníkem nebo fénem. Aplikace OPENCASTu je vhodná pro méně komplikované zlomeniny zápěstí a vlasových zlomenin ruky. Určitě není vhodná pro dislokované zlomeniny s posuny úlomků kostí. Použití tohoto typu fixace je nutné vždy konzultovat se svým ošetřujícím lékařem,“ vysvětluje MUDr. Martin Pavelka - vedoucí lékař Polikliniky AGEL Praha Italská.

Poliklinika AGEL Praha Italská nabízí OPENCAST všem svým pacientům, u kterých jeho použití schválí ošetřující lékař. Cena této služby je 2 500 Kč za aplikaci jednoho OPENCASTu včetně jeho sejmutí.

zpět na novinky