Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Lékařka Jana Jandová obdržela od České lékařské společnosti J. E. Purkyně zlatou medaili za celoživotní přínos pro medicínu

4.8.2023 / POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Dalším velkým úspěchem se může pochlubit MUDr. Jana Jandová, rehabilitační lékařka POLIKLINIKY AGEL Praha Italská. Při příležitosti 20. ročníku Jandova myoskeletálního dne, který organizuje každoročně na počest svého manžela prof. MUDr. Vladimíra Jandy DrSc, v Lékařském domě v Praze dostala zlatou medaili J.E. Purkyně za celoživotní přínos pro medicínu.

Ocenění si lékařka Jana Jandová převzala z rukou místopředsedy České lékařské společnosti J.E. Purkyně prof. MUDr. Vladimíra Paličky, CSc., dr. h. c. Zlatá medaile Jana Evangelisty Purkyně je nejvyšším vyznamenáním České lékařské společnosti J. E. Purkyně (ČLS JEP) za mimořádné zásluhy o rozvoj oboru.

Lékařka Jana Jandová ve zdravotnictví pracuje přes 45 let. Od roku 1986 pracuje na rehabilitačním oddělení dříve Železniční polikliniky, nyní POLIKLINIKY AGEL Praha Italská. „Toto vyznamenání považuji za ocenění mé celoživotní práce, kdy jsem měla možnost své znalosti zúročit a předávat je ve prospěch jak mladších generací, tak především našich nemocných, zejména s myoskeltetálními obtížemi,“ řekla k ocenění lékařka Jana Jandová, kterou na akci doprovázel syn Mgr. Jan Janda, který na Poliklinice AGEL Praha Italská pracuje jako fyzioterapeut.

Rehabilitační lékařka Jana Jandová po vystudování Lékařské fakulty nastoupila do OÚNZ Kolín na neurologické oddělení. Po atestaci pak pracovala v Praze v nemocnici Na Františku, kde se začala věnovat rehabilitaci, ze které také později atestovala. Paní Jandová je dlouholetou předsedkyní Společnosti pro myoskeletální medicínu, učitelkou myoskeletální medicíny a předsedkyní zkušební komise kurzů pořádaných v rámci před atestační přípravy.

zpět na novinky