Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Sedm podezřelých záchytů zaznamenal Den prevence melanomu na Poliklinice AGEL Ostrava

30.5.2023 / POLIKLINIKA AGEL Ostrava

Den prevence melanomu na Poliklinice AGEL Ostrava, který proběhl v pondělí 29. května, charakterizoval velký zájem veřejnosti. Lékařky kožní ambulance vyšetřily 77 zájemců v rámci bezplatného preventivního vyšetření mateřských znamének. Výsledkem jsou pět podezřelých záchytů a dva potenciální melanomy. Kožní ambulance si stabilní zájem veřejnosti o vyšetření pochvaluje, včasný nález melanomu totiž významně přispívá k jeho úspěšné léčbě.

Každá preventivní akce zatím vždy přinesla případy, které si lékaři převzali do péče. Výjimkou nebyl ani květnový Den prevence melanomu. „Díky Dnu prevence melanomu jsme odhalili patologická ložiska u sedmi pacientů. V pěti případech se jednalo o podezření na bazaliom, který je vůbec nejčastějším kožním nádorem, ale ve dvou případech se jednalo o významné podezření na melanom“ popisuje MUDr. Václav Sobek, MBA, vedoucí lékař Polikliniky AGEL Ostrava.

Kožní ambulance Polikliniky AGEL Ostrava na Tyršově ulici je k dispozici všem pacientům čtyři dny v týdnu (kromě pátků). Disponuje i moderním digitálním dermatoskopem DermoScan s celotělovým skenerem.  Zájemci o vyšetření znamének a pih digitálním dermatoskopem DermoScan se mohou objednat na telefonním čísle 595 002 608. Cena jednoho kompletního vyšetření je 1 020 Kč, ale v rámci bonusových programů zdravotních pojišťoven může pacient získat na toto vyšetření příspěvek.

zpět na novinky