Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Kontrola znamének před létem je výbornou prevencí. Bez nutnosti objednání je vyšetří Poliklinika AGEL Ostrava při Dni prevence melanomu

25.5.2023 / POLIKLINIKA AGEL Ostrava

Ostrava, 25. května 2023: Rakovina kůže patří mezi nejzákeřnější onkologická onemocnění a prevence je nejúčinnější cestou, jak odhalit hrozící nebezpečí. Poliklinika AGEL Ostrava proto připravila na pondělí 29. května Den prevence melanomu, kdy všem příchozím zkontrolují lékařky znaménka. Zájemci se mohou akce zúčastnit bez předchozí objednávky či doporučení lékaře.

Den prevence melanomu na Poliklinice AGEL Ostrava v ulici Tyršova 34 v centru města se bude konat v pondělí 29. května ve dvou časových blocích od 08:00 do 11:30 hodin a dále od 12:00 do 14:00 hodin. „Slunce již začíná získávat na síle a my budeme stále více trávit svůj volný čas na čerstvém vzduchu, a tudíž i na přímém slunci. I proto je ideální doba přijít si k nám nechat zkontrolovat znaménka před létem. Navíc tak můžete „oslavit“ Evropský den melanomu, který se koná o den později. Akce bude tradičně probíhat ve dvou blocích a zájemci se nemusí dopředu objednávat ani mít jakékoliv doporučení od praktického lékaře. Stačí pouze dorazit do ambulance,” říká MUDr. Václav Sobek, MBA, vedoucí lékař Polikliniky AGEL Ostrava.

elanomem, nejvíce zákeřnou formou rakoviny kůže, trpí stále více lidí. Podle statistik tvoří právě tento karcinom dvě třetiny veškerých úmrtí na kožní nádory, přitom pouze včasné odhalení maligního melanomu může vést k úspěšné léčbě.

Den prevence melanomu již letos úspěšně proběhl v Poliklinice AGEL Olomouc a zaznamenal vysoký zájem z řad veřejnosti. Lékařka kožní ambulance vyšetřila 70 zájemců v rámci bezplatného preventivního vyšetření mateřských znamének. Výsledkem je pět podezřelých záchytů. Kožní ambulance si vysoký zájem veřejnosti o vyšetření pochvaluje, včasný nález melanomu totiž významně přispívá k jeho úspěšné léčbě. „Díky Dnu prevence melanomu jsme odhalili patologická ložiska u pěti pacientů. Ve čtyřech případech se jednalo o podezření na bazaliom, který je vůbec nejčastějším kožním nádorem, ale v jednom případě se jednalo o významné podezření na melanom,“ popisuje MUDr. Blanka Žuffová-Kunčová, lékařka kožní ambulance polikliniky AGEL Olomouc, s tím, že všichni vyšetření pacienty byli také poučeni o prevenci.

Poliklinika AGEL Ostrava se nachází v samém centru Ostravy na Tyršově ulici za tramvajovou zastávkou Stodolní. Nabízí komplexní zdravotní péči napříč specializacemi a přijímá klienty všech zdravotních pojišťoven v ČR.

zpět na novinky