Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Zdravotníci Polikliniky AGEL Plzeň aplikovali ve znovuotevřeném očkovacím centru přes 2 000 vakcín. Zdravotní péče na poliklinice zůstává neomezena

15.12.2021 / POLIKLINIKA AGEL Plzeň

Zdravotníci v Očkovacím centru v rámci Polikliniky AGEL Plzeň po listopadovém znovuotevření aplikovali přes 2 000 dávek vakcíny proti onemocnění covid-19. Díky obětavé práci těchto zdravotníků, kteří očkují v odpoledních hodinách, zůstává ambulantní zdravotní péče polikliniky neomezena a funguje ve standardním režimu.

Enormní zájem o očkování proti onemocnění covid-19 ve většině očkovacích míst a prodlužující se čekací doby nezůstal u Polikliniky AGEL Plzeň bez reakce. „Ukázalo se, že znovuotevření Očkovacího centra bylo správné rozhodnutí, které naši klienti velmi oceňují. Očkujeme první, druhé a posilující dávky vakcíny vždy v odpoledních hodinách, abychom nemuseli omezovat běžný provoz polikliniky,“ říká MUDr. Daniela Vítková, nová ředitelka Polikliniky AGEL Plzeň.

Očkovací centrum nadále využívá vakcínu Comirnaty od společnosti Pfizer/BioNTech, kterou aplikuje zájemcům napříč věkovými skupinami. Aktuálně je provoz centra velmi vytížen, ale stále je možné se registrovat na kteroukoliv dávku vakcíny. „Děláme maximum, abychom zájemcům o očkování vyšli vstříc. Celkově jsme od znovuotevření centra zvládli aplikovat přes 2 000 vakcín. Díky dobré organizaci a obětavosti všech, kteří se na očkování podílejí, jsme ještě navýšili kapacitu očkovacích míst. Za to patří mým kolegům velké poděkování,“ dodává MUDr. Daniela Vítková.

Vakcinační centrum v areálu Polikliniky AGEL Plzeň se nachází v krajní části hlavní budovy polikliniky na ulici Švihovská 2444/14 a termín na očkování je třeba si vyřídit předem přes rezervační systém Reservatic. Očkovací centrum je situováno ve 2. patře budovy a má k dispozici výtah. Pro vstup do očkovacího centra je vyhrazen speciální vstup v zadní části polikliniky pro větší komfort klientů, kteří nebudou muset procházet přes hlavní vstup a recepci. V místě očkovacího centra klienti nejprve projdou administrativní částí v registrační místnosti a posléze budou vyzváni ke vstupu do očkovací místnosti, kde bude provedeno samotné očkování.

Celkově již Očkovací centrum Polikliniky AGEL Plzeň zvládlo podat vakcínu bezmála 15 000 lidí.

Aktuální informace o očkování na Poliklinice AGEL Plzeň naleznete na webových stránkách https://poliklinika.agel.cz/plzen.html nebo na FB profilu https://www.facebook.com/pol.plzen polikliniky.

zpět na novinky