Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Očkovací centrum Polikliniky AGEL Plzeň má za sebou první měsíc fungování a nově očkuje vakcínou od firmy Pfizer-BioNTech

25.3.2021 / POLIKLINIKA AGEL Plzeň

Přes 1800 zájemců o očkování dostalo v uplynulých týdnech vakcínu v očkovacím centrum, které bylo zřízeno na Poliklinice AGEL Plzeň a je jedním z oficiálních míst pro očkování v Plzeňském kraji. Primárně se jednalo o rizikové skupiny obyvatel a pedagogické pracovníky. Očkovací centrum v těchto dnech přechází na nový typ vakcíny Comirnaty od firmy Pfizer- BioNTech.

„Od pátku 26. března máme pro naše očkovací centrum k dispozici nový typ vakcíny. Budeme očkovat výhradně vakcínou od firmy Pfizer-BioNTech a předpokládáme, že by nám měl dorazit větší počet dávek a frekvence očkování se tak zvýší,” informuje vedoucí očkovacího centra  Mgr. Bronislav Uriča.

Po čtyřech týdnech očkování zdravotníci na Poliklinice AGEL Plzeň aplikovali přesně 1 860 dávek vakcín. Od středy 24. března se nově registrují chroničtí pacienti, kteří podle své diagnózy mohou použít speciální kód od svého lékaře-specialisty. V případě dostatečného množství vakcín je v plánu očkování i v sobotu. Rezervační systém umí skupiny filtrovat a poskytnout zájemcům časové sloty přednostně podle priorit navržených krajským koordinátorem.

Vakcinační centrum v areálu Polikliniky AGEL Plzeň se nachází v krajní části hlavní budovy polikliniky na ulici Švihovská 2444/14. Pro vstup do očkovacího centra je vyhrazen speciální vstup v zadní části polikliniky pro větší komfort klientů, kteří nebudou muset procházet přes hlavní vstup a recepci. V místě očkovacího centra klienti nejprve projdou administrativní částí v registrační místnosti a posléze budou vyzváni ke vstupu do očkovací místnosti, kde bude provedeno samotné očkování.

zpět na novinky