Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Stále rostoucí poptávka firem po antigenním testování vyslala do terénu mobilní tým Polikliniky AGEL Plzeň

23.3.2021 / POLIKLINIKA AGEL Plzeň

Enormní poptávku velkých i menších podniků z celého regionu po antigenním testování svých zaměstnanců na onemocnění covid-19 evidovala Poliklinika AGEL Plzeň. Po zavedení povinnosti testovat také firmy s 10 až 49 zaměstnanci se tlak firem ještě zvýšil, a proto se Poliklinika AGEL rozhodla sestavit speciální mobilní testovací tým, který vyšetření provede přímo na pracovišti nasmlouvaných firem.

„Denně se na nás obracely s poptávkou antigenního testování desítky společností, které preferují, aby jim testování zaměstnanců zajistili profesionální zdravotníci. Jedná se o firmy ze všech možných oblastí – od průmyslových podniků, přes školy a vědecká pracoviště až po úřady,“ říká ředitelka laboratoří Dopravního zdravotnictví Ing. Bc. Martina Štolová s tím, že řada firem chtěla řešit nově zavedenou povinnost vysláním svých pracovníků na pevné odběrové místo, které se nachází v budově polikliniky. „Termíny antigenního testování tak byly rázem obsazené na několik týdnů dopředu. Abychom zachovali kapacity odběrového místa pro širokou veřejnost, rozhodli jsme se sestavit speciální mobilní odběrový tým, který bude objíždět nasmlouvané podniky a zaměstnance vyšetří v terénu,“ doplňuje Ing. Bc. Martina Štolová.

Mobilní odběrový tým aktuálně využívá standardní typ antigenních testů, kdy probíhá výtěr přímo z nosohltanu. „Pokud antigenní test prokáže u některého zaměstnance pozitivitu, náš tým okamžitě hned na místě provede odběr vzorku pro následné přesnější vyšetření metodou PCR. Vzorek ještě týž den dopravíme do laboratoře a zpracujeme,“ vysvětluje Ing. Bc. Martina Štolová. Dobře sehraný odběrový tým Polikliniky AGEL Plzeň odebere přímo v terénu kolem 80 osob za hodinu.

V plném provozu zůstává i nadále pevné odběrové místo na Poliklinice AGEL Plzeň, které funguje každý pracovní den dopoledne od 8 do 11 hodin a odpoledne pak od 14 do 16:45 hodin. Každý den zvládne provést zhruba 160 antigenních stěrů a dále téměř 150 PCR testů.

 

zpět na novinky