Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Na Poliklinice AGEL Olomouc dbají také o zdraví studentů Slovanského gymnázia

27.1.2020 / POLIKLINIKA AGEL Olomouc

Porozumět srdeční aktivitě z vlastní křivky EKG a sestavit si individuální jídelníček díky vyšetření InBody mohli studenti 3. ročníků Slovanského gymnázia v rámci hodiny biologie na Poliklinice AGEL Olomouc. Víc než 70 studentů si nechalo vyšetřit srdeční aktivitu (EKG) a změřit tělesnou diagnostiku. Výsledky jim poslouží jako studijní materiál.

Žádné z vyšetření naštěstí neodhalilo u nikoho ze studentů patologické nálezy. Praktickým ukázkám vyšetření předcházely tematické přednášky. „Studenti dosud navštěvovali své dětské lékaře a ke svému zdraví přistupují se samozřejmostí bez potřeby zajímat se například o to, co se bude dít, až přestanou být studenty. Proto jsem jim představila, jak funguje systém zdravotního pojištění v Česku, jak se hradí zdravotní pojištění a jak probíhá registrace k lékaři pro dospělé,“ uvádí ředitelka polikliniky MUDr. Jarmila Raidová.

Spolupráce má pro obě instituce vzájemný přínos. „Přemýšleli jsme, jak studentům výuku zpestřit a spolupráce se zdravotním zařízením nám připadala přínosná. Studenti si mohli místo pasivního sezení v hodině biologie nechat udělat vlastní EKG, která jim poslouží k názorné výuce. U některých žáků dokonce vyšetření podnítilo zájem o studium medicíny, za což jsem velmi ráda,“ uvádí RNDr. Jolana Svobodová, vyučující biologie na Slovanském gymnáziu Olomouc.

Zájem studentů o měření EKG i tělesné diagnostiky byl enormní, proto navštívily ambulanci celkem tři skupiny žáků. „Cílem této akce bylo probudit v dospívajících zájem o své zdraví a zodpovědnost za něj tak, aby v dospělosti dbali na prevenci, předcházeli nemocem a zdravotním komplikacím, včetně rizikových faktorů civilizačních chorob. Je patrné, že zdravotní problémy mladých dospívajících jsou spojené s nezdravou životosprávou, nedostatkem pohybu a chybějící správnou a vyváženou stravou,“ míní MUDr. Raidová a věří, že se vyšetření studentů stane každoroční akcí, neboť osvětu mezi mladými lidmi považuje za velmi důležitou.

POLIKLINIKA AGEL Olomouc nabízí klientům komplexní preventivní a léčebnou péči, 49 lékařů a 75 sester, fyzioterapeutů a laborantů poskytuje péči ve 21 medicínských oborech, a to na dvou pracovištích v Olomouci a v Přerově. Poliklinika je od roku 2011 držitelem certifikátu Spojené akreditační komise České republiky, který v roce 2014 a naposled v roce 2017 úspěšně obhájila.

zpět na novinky