Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

POLIKLINIKA AGEL Praha opět obhájila certifikát kvality

10.7.2019 / POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Již od roku 2013 si POLIKLINIKA AGEL Praha zachovává status akreditovaného zdravotnického zařízení. Certifikát akreditace v těchto dnech již potřetí úspěšně obhájila. Pro pacienty je to záruka kvalitní péče vykonávané s důrazem na jejich bezpečnost a spokojenost.

„Akreditace dává lidem, kteří u nás vyhledávají lékařskou péči, že je naše zdravotnické zařízení kontrolované, bezpečné a že zde neustále pracujeme na zlepšování kvality našich medicínských a provozních činností,“ těší se z úspěšných výsledků auditu hlavní sestra a manažerka kvality Polikliniky AGEL Praha Viktorie Kubínová.

Akreditační šetření ověřuje, zda zdravotnické zařízení naplnilo požadavky akreditačních standardů. Hodnocení provádějí auditoři Spojené akreditační komise (SAK), složení z lékařů, nelékařských zdravotnických pracovníků a administrátorů ve zdravotnictví. Jejich akreditační činnost je zaměřena na procesy a činnosti zdravotnického zařízení související přímo či nepřímo s péčí o pacienty. Akreditace se uděluje na tři roky. „Úspěšná reakreditace je velmi potěšující, ale nic tím pro nás nekončí ba naopak. Práce v režimu kvality poskytované péče ve zdravotnickém zařízení je nikdy nekončící proces, který je řízen mnoha aspekty, jak legislativními, tak i těmi, které vycházejí ze samotných potřeb zdravotnického zařízení. S každým novým šetřením se zvyšují nároky na práci s kvalitou poskytovaných služeb,“ doplňuje Viktorie Kubínová.

Cílem akreditace je tedy zajistit kontinuální zvyšování kvality a bezpečí zdravotní péče. Zdravotníci a pracovníci Polikliniky AGEL Praha nyní budou sbírat data, která budou ilustrovat trendy v jednotlivých oblastech zdravotnictví. Na neustálém zlepšování kvality péče a bezpečí pacientů se podílí všichni zdravotníci i ostatní personál. „Je důležité, aby se do intenzivnější přípravy již před samotným auditem zapojili všichni zaměstnanci, včetně vedení společnosti. Zdravotnické zařízení, které je akreditovaným pracovištěm, má sestavený tým lidí, kteří jsou v těchto oblastech vzděláváni a umí zpracovávat a kontrolovat nastavené procesy, případně je zlepšovat, vychytávat nedostatky, zjišťovat jejich příčiny a následně je eliminovat. Pracujeme také na osvětě personálu. Snažíme se, abychom poskytovali naše komplexní služby co nejlépe s ohledem na pacienty, kteří se svěří do rukou našich zdravotníků,“ uzavírá hlavní sestra s poděkováním všem zaměstnancům POLIKLINIKY AGEL Praha, za vstřícnou spolupráci, za profesionalitu, přístup ke kolegům i k pacientům.

POLIKLINIKA AGEL Praha nabízí klientům komplexní preventivní a léčebnou péči „pod jednou střechou“. Komplex ambulancí a laboratoří je navíc doplněn o moderní Oddělení následné rehabilitační péče, které je zaměřeno na péči o pacienty po ortopedických zákrocích, úrazech a na péči o klienty s chronickým onemocněním pohybového aparátu. Poliklinika je situována v nádherném prostředí na okraji Riegrových sadů nad Hlavním nádražím. Z oken je impozantní výhled na pražské panorama s Hradčany.

zpět na novinky