Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Poliklinika AGEL Ostrava zmodernizovala kožní ambulanci

10.10.2017 / POLIKLINIKA AGEL Ostrava

Útulnější prostory pro pacienty a moderní vybavení pro zdravotnický personál přinesla celková modernizace, kterou v těchto týdnech prošla kožní ambulance Polikliniky AGEL v centru Ostravy (u kina Vesmír). Součástí modernizace bylo pořízení dvou nových přístrojů – hřebenového zářiče a kryospreje.

„Účelem modernizace bylo zlepšení komfortu pacientů, jejich doprovodu a rovněž i personálu. Původní prostory byly vybudovány před více než 30 lety a postupně přestaly plnit trendy moderního pracoviště,“ řekla k důvodům modernizace ředitelka POLIKLINIKY AGEL Ostrava MUDr. Bogna Jiravská-Godula s tím, že celková investice do modernizace kožní ambulance přesáhla sto tisíc korun. „Denně v kožní ambulanci ošetříme zhruba 20 pacientů,“ doplnila.

Během dvouměsíční rekonstrukce byla kompletně vyměněná podlaha, z velké části také vodoinstalace, odpady a elektroinstalace. „V ambulanci jsme také zmodernizovali nábytek a byla připojená nová místnost, kde pomocí fototerapie se pacienti budou léčit ekzémy a lupenku. K této terapii byl zakoupen hřebenový zářič,“ uvedla ředitelka.

Druhý nový přístroj – kryosprej - je určen k destrukci patologické tkáně metodou rychlého lokálního zmrazení především povrchu kůže buď proudem tryskajícího kapalného dusíku, nebo prostřednictvím výměnné kontaktní koncovky dusíkem ochlazované. Použitím trysek lze dosáhnout přesné lokalizace a jemného dávkování kapalného dusíku a tím minimalizovat riziko poškození zdravé tkáně.

.POLIKLINIKA AGEL Ostrava v posledních letech trvale investuje a snaží se zvyšovat komfort pro své pacienty. V letošním roce v rámci zvyšování bezpečnosti pacientů i zdravotníků se poliklinika rozhodla instalovat do svých prostor kamerový systém. V čekárně zdejší praktické lékařky mají pacienti k dispozici moderní systém k evidenci pacientů EVIPA, který dovede zařadit pacienta na vhodné místo do pořadníku podle typu jeho požadavku. „Také jsme modernizovali své přístrojové vybavení a na úseku lymfodrenáží máme k dispozici nový moderní přístroj,“ uzavřela ředitelka.

 

 

 

zpět na novinky