Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Díky novému lymfodrenážnímu přístroji odbaví na Poliklinice AGEL Ostrava dvojnásobek pacientů

9.6.2017 / POLIKLINIKA AGEL Ostrava

Kratší čekací doba a maximálně moderní ošetření čeká na všechny pacienty s otoky z Ostravy a okolí. Poliklinika AGEL na Tyršově ulici v centru Ostravy totiž modernizovala své přístrojové vybavení a na úseku lymfodrenáží má nově k dispozici přístroj BTL-6000 Lymphastim Topline. Díky tomuto novému přístroji zdejší zdravotníci odbaví dvojnásobek pacientů a navíc jim nabídnou i moderní terapii na míru podle diagnózy.

Nový dvanáctikanálový lymfodrenážní přístroj s dotykovým displejem je určen konkrétně pro léčbu pacientů s otoky horních i dolních končetin, ať už v rámci prevence, regenerace, u poúrazových stavů, po operacích či po onkologické léčbě.

„Přístrojová lymfodrenáž je účinná moderní metoda, která pomáhá udržovat a vytvářet vyvážený stav lymfatického systému. Slouží především k redukci otoků, pomáhá při pocitu těžkých a unavených nohou, při potížích s křečovými žilami a při žilních nedostatcích. Skvěle ale napomáhá i detoxikaci organismu, zvýšení obranyschopnosti, zlepšení celulitidy či akné a také zpomalení stárnutí pokožky,“ vyjmenovává Iveta Volná, lymfodrenážní sestra Polikliniky AGEL Ostrava, s tím, že specialitou pořízeného modelu je možnost odlišné terapie dle diagnózy pacienta pomocí jednoduchého výběru diagnózy v přednastaveném výčtu v menu přístroje.

V současné době je většina pacientů Polikliniky AGEL Ostrava odesílána na ošetření pomocí přístrojové lymfodrenáže z rehabilitačních či kožních ambulancí. Využít jej ale mohou i zájemci odesílaní od jiných specialistů, nebo také samoplátci. V rámci léčby je ošetření novým lymfodrenážním přístrojem hrazeno pojišťovnou, u samoplátců vyjde jedno čtyřicetiminutové ošetření přístrojem na 210 korun.

zpět na novinky