Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Poliklinika AGEL Praha Italská nově využívá při rehabilitacích i anatomický model lidské kostry

28.2.2017 / POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

S netradiční pomůckou se mohou nově setkat pacienti oddělení následné rehabilitační péče Polikliniky AGEL Praha Italská. Výčet edukačních a cvičebních pomůcek v tomto zařízení totiž před nedávnem rozšířil anatomický model lidské kostry v životní velikosti, který slouží fyzioterapeutům k názorným ukázkám i vysvětlování funkcí a stavby těla.

„Model lidské kostry není ve většině rehabilitačních zařízení standardní pomůckou. Nejčastěji ji využívají zdravotnické školy a lékařské fakulty jako názornou pomůcku při výuce anatomie. Nám ale skvěle pomáhá přiblížit běžným pacientům stavbu jejich těla a popsat i lokalizovat jejich obtíže,“ říká Bc. Martina Bartůšková, fyzioterapeutka Polikliniky AGEL Praha Italská.

Anatomický PVC model lidské kostry v životní velikosti slouží na Poliklinice AGEL Praha Italská nejčastěji při vstupních vyšetřeních a individuálních terapiích pacientů s fyzioterapeuty.

„Většina pacientů nemá ponětí, co se například děje s kostmi při totálních endoprotézách, jak vlastně vypadá kotník či obratel, nebo co s čím v našem těle souvisí. Pomocí modelu pacientům můžeme snadno názorně vysvětlit jejich diagnózu, ukázat jim kde je jejich problém, a v neposlední řadě jim i vysvětlit anatomické souvislosti,“ uzavírá Bc. Martina Bartůšková s tím, že pacient zasvěcený do problematiky pak obvykle daleko lépe chápe svůj stav i potřeby a efektivněji se zapojuje do procesu rehabilitace.

 

 

 

zpět na novinky