Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Kardinál Dominik Duka navštívil pacienty na POLIKLINICE AGEL v Praze

10.2.2016 / POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Vzácná návštěva rozveselila pacienty hospitalizované na oddělení následné rehabilitační péče POLIKLINIKY AGEL v Praze 2 na Italské ulici. K příležitosti Světového dne nemocných přišel pacienty pozdravit kardinál a arcibiskup pražský Dominik Duka. Světový den nemocných se z podnětu papeže Jana Pavla II. slaví již od roku 1993.

Kardinál pacienty na následné rehabilitační péči nejen navštívil, ale také s nimi krátce pohovořil a věřícím dal také požehnání. Zřejmě největší radost měla z návštěvy kardinála 78letá paní Květa z Prahy, která na oddělení leží kvůli zlomenině nohy pod krčkem už od Vánoc. „Když jsem byla malá, měla jsem obrnu. Nikdo tehdy nevěřil, že ještě někdy budu chodit. Díky modlitbám se mi podařilo nejen se na nohy postavit a chodit, ale také tancovat. Lékaři tehdy tvrdili, že je to malý zázrak,“ popsala svůj příběh kardinálovi paní Květa, která snad brzy bude moci oddělení opustit. I ostatní pacienti byli z návštěvy kardinála nadšení.

„Sám jsem byl v minulosti nemocný, ležel jsem v nemocnici, takže vím, jak se nemocní cítí. Svou návštěvou jsem chtěl pacienty nejen rozveselit, ale také povzbudit a být tak prospěšný,“ uvedl při své návštěvě kardinál Dominik Duka a doplnil: „Chtěl bych všem vzkázat, aby na nemocné a především starší osoby nezapomínali. Pokud o někoho pečujeme doma, měli bychom k němu být trpěliví a ohleduplní. Člověk, kterému není dobře, nemá vždy nejlepší náladu, proto je ohleduplnost na místě.“

POLIKLINIKA AGEL Praha Italská zajišťuje preventivní a léčebnou péči v celém rozsahu, tedy od základního vyšetření praktickým lékařem až po odborná vyšetření ambulantními specialisty. Komplex ambulancí a laboratoří je navíc doplněn o moderní Oddělení následné rehabilitační péče a Centrum jednodenní ortopedické péče.

 

zpět na novinky