Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

POLIKLINIKA AGEL slavnostně otevřela zrekonstruované první podlaží

20.10.2015 / POLIKLINIKA AGEL Olomouc

POLIKLINIKA AGEL (naproti hlavního vlakového nádraží) v Olomouci dnes slavnostně otevřela zrekonstruované první nadzemní podlaží, ve kterém sídlí ordinace praktických lékařů. Investice do modernizace prostředí si vyžádala celkem 5,7 miliónů korun, které společnost Dopravní zdravotnictví, jež polikliniku provozuje, hradila z vlastních zdrojů.

Rekonstrukce, která probíhala za plného provozu, byla zahájena na konci měsíce června a trvala až do konce září. Projekt si vyžádal dispoziční změny interiérů, které byly nejnáročnější. „Vzniklo úplně nové oddělené centrum pracovně-lékařských služeb, kde mají klienti k dispozici vlastní recepci. Lidé, kteří přicházejí na preventivní prohlídku pro výkon povolání tak už nepřijdou do styku s pacienty, kteří jdou za lékařem kvůli onemocnění,“ uvádí jeden z mnoha přínosů správkyně majetku a provozu olomoucké polikliniky Mgr. Martina Čočková.

Pacienti a jejich doprovod ale jistě ocení celkovou proměnu interiérů. Kromě nové podlahové krytiny, úpravy stropních podhledů a výmalby s jednotným označením ordinací, byl do ordinací a čekáren zakoupen také nový nábytek. Zrekonstruováno bylo také sociální zařízení.

Rekonstrukce prvního podlaží byla největší stavební investicí Dopravního zdravotnictví v Olomouci za celou dobu provozování polikliniky. „Ačkoliv máme budovu pouze pronajatou od Českých drah, rozhodli jsme se tento projekt zrealizovat. Občané Olomouce, pacienti, jejich blízcí a neméně personál si zaslouží mít k dispozici moderní a komfortní prostředí. Tato rekonstrukce je, doufám, pouze první vlaštovkou, která zahájí sérii oprav, které by budova zasloužila,“ uvedl člen představenstva společnosti Dopravní zdravotnictví Ing. Artur Lukša s tím, že v olomoucké poliklinice se každoročně investují milióny korun do nového přístrojového vybavení. V letošním roce byla například prořízena nová gastroskopická věž sloužící k vyšetřování a léčbě zažívacího traktu v hodnotě 1,5 miliónu korun. Od loňského roku mají pacienti k dispozici nově digitalizované radiodiagnostické pracoviště, které si včetně pořízení nového kostního denzitometru vyžádalo 3,2 milióny korun. Jen za posledních pět let tak směřovalo do modernizace polikliniky přes 20 miliónů korun.

Společnost Dopravní zdravotnictví provozuje šest zdravotnických zařízení v Praze, Plzni, Nymburce, České Třebové, Ostravě a Olomouci. Všechny nabízí svým klientům komplexní služby na špičkové úrovni s využitím moderní zdravotní techniky. Silnou stránkou všech poliklinik je koncentrace zdravotní péče z řady oborů „pod jednou střechou“. Pacienti tak nemusí přejíždět z místa na místo, aby absolvovali různé druhy lékařských vyšetření.

zpět na novinky