Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Ploché nohy vyšetřuje na POLIKLINICE AGEL Ostrava nový přístroj

14.4.2015 / POLIKLINIKA AGEL Ostrava

Pacienti ortopedické ambulance POLIKINIKY AGEL Ostrava, kteří trpí obtížemi v oblasti nohou, se mohou těšit z modernějšího vybavení. Ambulance má k dispozici nový podobaroskop, který slouží k vyšetření plochých nohou u dětí i dospělých. Jedná se o přístroj, se kterým lze snímat tlak vyvíjený chodidlem ve stoji, díky čemuž mohou zdravotníci spolehlivě a detailně zmapovat obtíže ve stavbě nohy.

Ploché nohy trápí zhruba tři čtvrtiny populace, a to jak dospělých, tak i dětí. Při včasné diagnóze je přitom možné drtivou většinu těchto případů neinvazivními metodami léčit. „Díky výsledkům získaným pomocí vyšetření podobaroskopem můžeme určit zatěžování nohy při chůzi, zjistit individuální odchylky tvaru a postavení nohou a následně doporučit vhodná opatření,“ vysvětluje MUDr. Jozef Jakub z ortopedické ambulance POLIKLINIKY AGEL Ostrava s tím, že léčba plochých nohou probíhá nejčastěji za pomoci léčebné tělesné výchovy, nošení vhodné obuvi i ortopedických vložek a také péče a hygieny nohou.

Zájemci o vyšetření pomocí podobaroskopu se mohou objednávat i bez doporučení praktického lékaře, a to na telefonním čísle 595 002 668. „Preventivní podiatrické vyšetření je vhodné pro každého koho bolívají chodidla při delší chůzi, pro ty kteří trpí otlaky, otoky, pocitem těžkých lýtek, trnutím nohou, ale i bolestmi zad, a diabetiky, u kterých je nutné odlehčit riziková místa tvorby defektů,“ doporučuje MUDr. Jakub.

POLIKLINIKA AGEL Ostrava (naproti kinu Vesmír) nabízí komplexní preventivní a léčebnou péči, včetně pracovně lékařské služby. Jako jedno z mála ambulantních zdravotnických zařízení je poliklinika akreditována Spojenou akreditační komisí České republiky, čímž potvrdila, že poskytuje kvalitní a bezpečnou zdravotní péči.

zpět na novinky