Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Poliklinika Plzeň nabízí těhotným ženám nadstandardní prohlídky s intenzivnějším sledováním plodu

9.9.2014 / POLIKLINIKA AGEL Plzeň

Každá nastávající maminka, která má zájem v průběhu těhotenství co nejintenzivněji sledovat vývoj svého dítěte, má nyní v Poliklinice Plzeň, která je členem skupiny AGEL, možnost využít speciálně sestavený těhotenský balíček. Ten je zaměřený na četné monitorování plodu, ale i kontrolu zdravotního stavu ženy nad rámec státem hrazených prohlídek. Budoucím maminkám přinese kromě podrobnějších prohlídek i fotografie miminka či možnost konzultací e-mailem.

Balíček zahrnuje nadstandardní ultrazvukovou kontrolu, při které lékaři sledují ozvy plodu a pohyby. Hlasový záznam ozev a možnost vidět plod na monitoru vždy vede k uklidnění maminky, která má navíc možnost si k tomuto vyšetření přizvat partnera či jiný doprovod a sdílet tak pohled na nenarozené miminko ve dvou. V rámci ultrazvukových vyšetření může být určeno pohlaví plodu, pokud si to rodiče přejí a pacientky také získají zdarma aktuální ultrazvukové fotografie plodu.

„Nabídkou těhotenského balíčku se snažíme vyjít vstříc ženám, které touží co nejvíce sledovat vývoj miminka a také si chtějí uchovávat průběžné fotografie. Pokud by nastávající maminka žádala ultrazvukové vyšetření a pořizování snímků pokaždé zvlášť, finančně by to pro ni bylo poměrně náročné. Důkladnější sledování plodu v průběhu těhotenství je přitom trendem současných maminek, takže zavedením balíčku se snažíme pacientkám vyhovět,“ vysvětluje gynekoložka plzeňské polikliniky MUDr. Hana Ismailová. 

Při zakoupení balíčku je mimo to nastávající mamince před nástupem do porodnice provedeno komplexní ultrasonografické vyšetření zahrnující upřesnění polohy a hmotnosti plodu, stavu placenty či množství plodové vody. Součástí balíčku jsou zároveň i konzultace a poradenství v průběhu celého těhotenství, a to jak osobně během prohlídky, tak i kdykoliv jindy prostřednictvím emailu. V rámci prohlídek pak pacientky při pořízení těhotenského balíčku již nehradí poplatek za jednorázová gynekologická zrcadla ani regulační poplatky.

Zájemkyně o využití cenově zvýhodněného těhotenského balíčku v ceně 900 korun se mohou hlásit přímo v Gynekologické ambulanci Polikliniky Plzeň, případně na telefonním čísle 371 155 236.

zpět na novinky