Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Očkovací centrum Polikliniky AGEL v Plzni výrazně zvyšuje kapacitu a nově nabízí očkování o víkendu

23.4.2021 / POLIKLINIKA AGEL Plzeň

Očkovací centrum Polikliniky AGEL v Plzni je oficiálním očkovacím místem v Plzeňském kraji. Aktuálně se plně připravuje na zahájení očkování proti onemocnění Covid-19 další skupiny obyvatelstva ve věku 60+ let a výrazně navyšuje své dosavadní kapacity. Spolu s navýšením souvisí i otevření Očkovacího centra o víkendech.

„Aktuálně stále evidujeme velký zájem o očkování v našem Očkovacím centru, který se ještě zvýšil poté, co jsme přešli na vakcínu od společnosti Pfizer-BioNTech. V tuto chvíli jsme v Očkovacím centrum aplikovali téměř 3,5 tisíce dávek vakcín,“ informuje vedoucí Očkovacího centra Mgr. Bronislav Uriča.

V dosavadním standardním režimu očkování byla kapacita centra přes 500 dávek týdně. V tuto chvíli je do konce dubna v plánu zvýšit celkovou kapacitu o minimálně 200 dávek týdně. Tomu má pomoci i otevření Očkovacího centra přes víkendy, kdy se klienti budou moci objednávat na odpolední termíny, a to v sobotu nebo v neděli. 

„Naše příprava na otevření registrace očkování pro další skupinu obyvatel starších 60 let je velmi pečlivá. Chceme, aby zájemci o očkování u nás přišli na řadu co nejrychleji. I proto jsme se rozhodli, že kapacitu našeho centra rozšíříme a budeme očkovat i o víkendech. Velký dík patří hlavně našim lékařům, sestrám, administrativním pracovnicím a kolegyním v lékárně, kteří všichni ochotně a s pochopením souhlasili s tímto rozšířením kapacit,“ říká Mgr. Bronislav Uriča.

Vakcinační centrum v areálu Polikliniky AGEL Plzeň se nachází v krajní části hlavní budovy polikliniky na ulici Švihovská 2444/14. Pro vstup do očkovacího centra je vyhrazen speciální vstup v zadní části polikliniky pro větší komfort klientů, kteří nebudou muset procházet přes hlavní vstup a recepci. V místě očkovacího centra klienti nejprve projdou administrativní částí v registrační místnosti a posléze budou vyzváni ke vstupu do očkovací místnosti, kde bude provedeno samotné očkování.

zpět na novinky