Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Zdravotníci Polikliniky AGEL Ostrava naočkují zdravotně znevýhodněné seniory v pohodlí jejich domova

13.4.2021 / POLIKLINIKA AGEL Ostrava

Zdravotně znevýhodnění občané starší 70 let z Ostravy mohou nově podstoupit očkování proti onemocnění covid-19 také v pohodlí svého domova. Službu pro seniory, kteří by se z důvodu svého zdravotní stavu nemohli dostavit k vakcinaci do očkovacího centra nebo ke svému praktickému lékaři, zajišťuje Poliklinika AGEL Ostrava.

Tým složený z praktického lékaře a zdravotní sestry Polikliniky AGEL Ostrava vyrazil za seniory poprvé do terénu v úterý 13. dubna v ranních hodinách. „Na každý den, kdy plánujeme výjezdy, máme domluveno 10 až 12 zastávek, prozatím pouze v rámci města Ostravy. Pacientovi nejen, že aplikujeme očkovací látku, ale následně u něj také čekáme, abychom zkontrolovali možný nástup nežádoucích účinků očkovací látky a případně zajistili následnou zdravotní pomoc,“ uvedla vedoucí praktická lékařka MUDr. Gabriela Matheislová s tím, že v tomto týdnu se za pacienty v rámci návštěvní služby tým opět znovu vydá ve čtvrtek. 

Aktuálně je služba dostupná pouze pro pacienty Polikliniky AGEL Ostrava. Praktičtí lékaři, na základě seznamu zájemců o očkování, vytipovali dle anamnézy vhodné kandidáty pro využití Návštěvní služby v rámci očkování proti nemoci Covid-19. „V tuto chvíli pro očkování využíváme vakcíny od firmy AstraZeneca, která je distribuována Moravskoslezským krajem,“ doplnila lékařka.

zpět na novinky