Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Poliklinika AGEL Česká Třebová převáží pacienty novými sanitkami

17.2.2021 / POLIKLINIKA AGEL Česká Třebová

Dvě nové moderní sanitky zakoupila Poliklinika AGEL Česká Třebová. Sanitní vozy jsou určeny pro převozy pacientů nejen v okrese Ústí nad Orlicí, ale i pro přepravu klientů v rámci celé České republiky. Do sanitních vozů typu VW Transporter 2.0 TDI poliklinika investovala téměř 2,6 milionu korun.

Nové sanitky nahradily vozy, které již byly zastaralé. „Nové sanitky poskytují nadstandardní vybavení. Našim pacientům tak nabízíme jedny z nejmoderněji a nejkomfortněji vybavených sanitních vozů,“ říká Ladislav Mészáros z oddělení dopravy Polikliniky AGEL Česká Třebová s tím, že v současné době má poliklinika pět moderních sanitek. „Starší sanitky se mění za nové zhruba po šesti až sedmi letech používaní, nebo při více než 300 tisících najetých kilometrech,“ doplnil.

Pro vyšší komfort pacientů je zadní část vozu vybavena ztmavenými skly, samostatnou klimatizací s přídavným topením a samostatným odvětráním. Vyšší komfort přepravovaným pacientům dále zajišťují moderní polohovatelná nosítka o nosnosti 250 kilogramů. Nosítka jsou navíc opatřena odnímatelným podvozkem, který umožní obsluze jednodušší manipulaci se samostatnými nosítky v těžce dostupných lokalitách. Bezpečnost jízdy zvyšují systémy ABS + EDS, MSR + ASR, a to především v zimních měsících či za špatného počasí.

„Sanitní vozidla nám slouží k zajištění převozů hospitalizovaných a ambulantních pacientů, dále k vyšetření v jiných zdravotnických zařízeních, popřípadě k propuštění do trvalého bydliště pacienta,” uzavírá Ladislav Mészáros.

zpět na novinky