Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

POLIKLINIKA AGEL Ostrava vyšetřuje pacienty novým ultrazvukem

24.2.2020 / POLIKLINIKA AGEL Ostrava

Nový moderní ultrazvuk uvedla do provozu POLIKLINIKA AGEL v Ostravě. Plně digitální ultrazvukový systém umožní na oddělení radiodiagnostiky provádět celé spektrum vyšetření, a to především vyšetření břicha, cév, prsou, měkkých tkání jako štítná žláza, lymfatické uzliny, lipomy, a muskuloskeletálního systému – tedy svaly a šlachy. Pořízení nového ultrazvuku, který patří mezi špičku ve své kategorii a nahradil starší typ, přišlo na 1,5 miliónu korun.

Koupí nového přístroje se ještě více zkvalitní péče o klienty, jelikož ultrazvukové zobrazení umožní rychlejší a přesnější diagnózu. Nový přístroj disponuje vynikajícím softwarovým vybavením a nabízí výbornou kvalitu obrazu. „Přístroj umožňuje vysoce kvalitní 2D zobrazení a citlivé dopplerovské zobrazení, čehož lze využít při vyšetření cévního systému. Můžeme sledovat barevné zobrazení krevního průtoku. Součástí je také software pro pokročilou cévní analýzu,“ říká vedoucí radiologická asistentka POLIKLINIKY AGEL v Ostravě Bc. Petra Brevčinská s tím, že se na přístroji vyšetří zhruba 30 pacientů denně.

Obraz lékaři sledují na HD LED monitoru, který lze polohovat na výšku i stranu. Ultrazvuk lze ovládat prostřednictvím motorového výškově nastavitelného dotykového panelu, což lékařům usnadní práci. „Součástí přístroje jsou tři sondy. Konvexní sondu používáme pro abdominální (břišní) vyšetření. Další dvě sondy jsou lineární, přičemž první z nich používáme k dopplerovskému zobrazení cév a druhou k vyšetření měkkých tkání či pohybového aparátu,“ uvádí Petra Brevčinská a dodává, že nespornou výhodou přístroje je také možnost archivace pořízených dat do integrovaného databázového systému či zaslání do elektronického systému - PACSu. V případě potřeby lze data exportovat na USB disk nebo CD.

Klienti se mohou na vyšetření novým ultrazvukem objednávat na telefonním čísle 595 002 621 či osobně v kanceláři radiologického oddělení. Poliklinika nabízí příjemné čekací doby na toto vyšetření do 14 dní a klienti potřebují žádanku k vyšetření od svého ošetřujícího lékaře.

zpět na novinky