Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Bezplatnou prověrku mateřských znamének nabídne Ostravanům Poliklinika AGEL

18.6.2018 / POLIKLINIKA AGEL Ostrava

Na bezplatné vyšetření mateřských znamének mohou v pátek 22. června zavítat všichni zájemci z Ostravska a okolí. Poliklinika AGEL Ostrava pořádá preventivní akci zaměřenou na ochranu před sluncem a prevenci vzniku melanomu. Akce je určena zájemcům všech věkových kategorií a kromě vyšetření zahrne i možnost konzultací.

Melanom, tedy jeden z typů rakoviny kůže, je jedním z nejčastějších zhoubných nádorů, který v Česku ročně způsobí zhruba 300 úmrtí. Melanom lze přitom velmi snadno a spolehlivě odhalit a v počátečních fázích i vysoce úspěšně léčit. Zásadní je ale prevence a včasná diagnostika, kterou mnozí lidé podceňují nebo odkládají.

„Pokud je melanom objeven v raném stádiu, léčba bývá úspěšná. Lidé ale často tuto problematiku podceňují, nebo projevy jednoduše přehlížejí. Cílem naší akce je proto upozornit příchozí na hrozby spojené s melanomem a naučit je sledovat svá mateřská znaménka. V neposlední řadě pak chceme umožnit prevenci všem zájemcům bez ohledu na jejich finanční možnosti, a také oslovit ty, kteří zatím váhali,“ říká ředitelka POLIKLINIKY AGEL Ostrava MUDr. Bogna Jiravská-Godula s tím, že každý zájemce může v rámci Dne melanomu přijít a nechat si vyšetřit svá kožní znaménka zdarma. Vyšetření je přitom zcela bezbolestné a trvá jen několik minut.

„Zároveň budeme zájemcům poskytovat i poradenství ohledně ochrany před sluncem, informovat o problematice melanomu nebo odpovídat na veškeré otázky týkající se melanomu a znamének,“ dodává MUDr. Jiravská-Godula.

Akce Den melanomu proběhne v kožní ambulanci Polikliniky AGEL Ostrava na ulici Tyršova 34, a to v pátek 22. června od 8 do 15 hodin.

zpět na novinky