Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Pacienty i zdravotníky na Poliklinice AGEL Ostrava hlídají kamery

25.5.2017 / POLIKLINIKA AGEL Ostrava

Kriminalita v Česku sice postupně klesá, přesto jen v minulém roce policisté řešili téměř 218 tisíc trestných činů, z nichž 118 tisíc bylo majetkových. Krádeže se přitom nevyhýbají ani zdravotnickým zařízením. V rámci zvyšování bezpečnosti pacientů i zdravotníků se proto Poliklinika AGEL Ostrava (u pasáže Vesmír) rozhodla instalovat do svých prostor kamerový systém, který zajistí dohled nad děním v prostorách polikliniky.

Kamerový systém na Poliklinice AGEL Ostrava na Tyršově ulici je rozprostřen napříč celou poliklinikou, od čekáren na všech patrech, až po výtah. „S počtem kamer jsme nešetřili. Chceme, aby pokryly skutečně celý prostor polikliniky. Aktuálně proto máme nainstalovány vždy dvě kamery v čekárnách ve všech patrech polikliniky, dvě kamery u vstupu do budovy a další kamery v prostoru u výtahu a u informační obrazovky,“ vyjmenovává Marie Sladká, hlavní sestra ostravské Polikliniky AGEL.

Dvanáctka kamer by měla nově eliminovat množství krádeží a také vandalství, které ve zdravotnickém zařízení také není výjimkou. „S trestnou činností jsme se v minulosti na poliklinice setkávali zhruba jednou až dvakrát měsíčně. Nejčastěji šlo o krádeže výzdoby, vybavení čekáren, ale třeba i o krádež televizní obrazovky, a to z výšky 2,5 metru nad podlahou. Věřím, že tyto případy se díky novému kamerovému systému nebudou opakovat,“ dodává ředitelka Polikliniky AGEL Ostrava MUDr. Bogna Jiravská-Godula s tím, že v neposlední řadě by kamery měly eliminovat i případné agresivní chování osob v prostorách polikliniky a zcela zamezit návštěvám čekáren bezdomovci.

 

 

zpět na novinky