Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Poliklinika AGEL Ostrava zvyšuje bezpečnost pacientů a nabízí dezinfekci zdarma

28.3.2017 / POLIKLINIKA AGEL Ostrava

Zastavení šíření infekcí a vyšší bezpečnost pro pacienty. Takové jsou cíle Polikliniky AGEL Ostrava na Tyršově ulici. V prostorách polikliniky byly bezplatně nainstalovány k dezinfekci rukou dávkovače s dezinfekčními prostředky pro pacienty. Dezinfekční gely jsou čerstvě k dispozici v čekárnách na všech patrech polikliniky, a tedy volně k dispozici všem příchozím.

„Bakterie a viry, které jsou původci mnoha epidemií, se mohou snadno přenášet prostřednictvím rukou, což si běžná populace často neuvědomuje. Dostatečná hygiena rukou je přitom jedním ze základních preventivních opatření proti šíření infekcí ve zdravotnických zařízeních i mimo ně. A právě dezinfekce je v tomto ohledu nejúčinnějším prostředkem,“ vysvětluje Marie Sladká, hlavní sestra Polikliniky AGEL Ostrava s tím, že obyčejné umytí rukou k likvidaci mikroorganismů zdaleka nestačí. Zejména ve zdravotnických zařízeních jsou totiž viry a bakterie zmutované a odolnější.

Dezinfekce pomáhá zastavit šíření viru chřipky i nebezpečných rotavirů způsobujících průjmová onemocnění, likviduje bakterie, kvasinky, plísně a dokonce i nebezpečný virus HIV.

„Nákazy nelze nikdy zcela vymýtit, ale když se vyskytnou, lze zabránit tomu, aby se pak šířily k dalším pacientům,“ dodává Marie Sladká s tím, že dezinfekční prostředek působí spolehlivě do třiceti vteřin od použití. Dezinfekční přípravek přitom stačí nanést v tenké vrstvě na ruce a nechat zaschnout.

V prostorách Polikliniky AGEL Ostrava na Tyršově ulici jsou v současnosti nainstalovány celkem čtyři kusy dávkovačů s dezinfekcí na ruce, které mohou bezplatně využívat všichni pacienti i jejich doprovod, a to jak před návštěvou ordinace, tak i při odchodu.

 

zpět na novinky