Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Mateřská znaménka si mohou před letními měsíci nechat Ostravané vyšetřit na POLIKLINICE AGEL

23.5.2016 / POLIKLINIKA AGEL Ostrava

Na bezplatné vyšetření mateřských znamének mohou ve středu 25. května zavítat všichni zájemci z Ostravska a okolí. POLIKLINIKA AGEL Ostrava (u kina Vesmír) pořádá osvětovou a preventivní akci zaměřenou na ochranu před sluncem a prevenci vzniku melanomu, která je určena zájemcům všech věkových kategorií. Kromě samotných vyšetření a výkladu ohledně melanomu nabídnou zdravotníci návštěvníkům navíc také slevy na přípravky k prevenci vzniku melanomu.

Melanom, tedy jeden z typů rakoviny kůže, je jedním z nejčastějších zhoubných nádorů, který v Česku ročně způsobí zhruba 300 úmrtí. Melanom lze přitom velmi snadno a spolehlivě odhalit a v počátečních fázích i vysoce úspěšně léčit. Zásadní je ale prevence a včasná diagnostika, kterou mnozí lidé podceňují nebo odkládají.

„Při včasném odhalení melanomu bývá léčba úspěšná. Lidé ale často tuto problematiku podceňují, nebo projevy přehlížejí. Cílem akce je tedy upozornit na melanom a naučit návštěvníky sledovat svá mateřská znaménka. V neposlední řadě pak chceme umožnit prevenci všem zájemcům a také oslovit ty, kteří zatím váhali,“ říká MUDr. Robert Postupa, kožní lékař POLIKLINIKY AGEL Ostrava s tím, že každý zájemce může v rámci Dne melanomu přijít a nechat si vyšetřit svá kožní znaménka zdarma. Vyšetření je přitom zcela bezbolestné a trvá jen několik minut.

„Zároveň budeme zájemcům poskytovat i poradenství ohledně ochrany před sluncem, informovat o problematice melanomu nebo odpovídat na veškeré otázky týkající se melanomu a znamének,“ dodává MUDr. Postupa.

Akce Den melanomu proběhne konkrétně v kožní ambulanci POLIKLINIKY AGEL Ostrava na ulici Tyršova 34, a to ve středu 25. května od 8.00 do 16.00 hodin. V rámci akce si budou zájemci navíc moci zakoupit prostředky k ochraně kůže proti slunečnímu záření s mimořádnou slevou.

zpět na novinky