Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

POLIKLINIKA AGEL Olomouc má nový nejpřesnější elektromyograf v Česku

11.1.2016 / POLIKLINIKA AGEL Olomouc

Pacienti s nejrůznějšími neurologickými obtížemi se mohou nově těšit na nejmodernější i nejpřesnější vyšetření. Elektromyograf nejvyššího standardu v hodnotě jednoho miliónu nově zakoupila POLIKLINIKA AGEL Olomouc (naproti hlavnímu nádraží), která tak aktuálně provádí nejpřesnější elektrofyziologické vyšetření v rámci celé republiky. Zakoupený přístroj poslouží k diagnostice i léčbě neurologických chorob.

Nový elektromyograf nahradil starý přístroj, který již nevyhovoval požadavkům současné medicíny. Zakoupený model značky MEDELEC Synergy je schopen vyšetřovat kompletní spektrum nervosvalových i periferních nervových obtíží s přesností, která je nejvyšší dostupná v České republice. Dalšími výhodami pro lékaře i pacienty je pak flexibilita i jednoduché ovládání, a tudíž i rychlost vyšetření. „Princip vyšetření spočívá v měření rychlosti vedení vzruchu ve sledovaném nervu a velikosti elektrické odpovědi na stimulaci ve svalu nebo v jiném místě nervu,“ říká lékař neurologické ambulance POLIKLINIKY AGEL MUDr. Jiří David Olomouc s tím, že k vyšetření jsou vyžívány nejčastěji bezbolestné snímací kožní elektrody.

Vyšetření pomocí elektromyografu je nejčastěji využíváno pro diagnostiku úžinových syndromů, zejména syndromu karpálního tunelu a široké uplatnění najde ale i při nejrůznější diagnostice periferního, centrálního i vegetativního nervového systému a vyšetření svalových onemocnění.

POLIKLINIKA AGEL Olomouc je jedno z mála zdravotnických zařízení ambulantního typu, které je akreditované Spojenou akreditační komisí České republiky. Poliklinika tímto potvrzuje, že poskytuje kvalitní a bezpečnou zdravotní péči. Navíc se nachází v dobře dostupné lokalitě u olomouckého hlavního vlakového nádraží. Pod jednou střechou svým klientům nabízí zdravotní péči počínaje praktickými lékaři přes ambulantní specialisty mnoha oborů. Pacienti tak nemusí při svých zdravotních problémech absolvovat vyšetření a léčení na několika různých místech. Další specifikou polikliniky je dlouholeté poskytování pracovně lékařské péče.

zpět na novinky