Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

POLIKLINIKA AGEL Ostrava nabízí pacientům vzdělávací semináře

22.6.2015 / POLIKLINIKA AGEL Ostrava

Pacienti s odpovědným přístupem k vlastnímu zdraví mohou v POLIKLINICE AGEL Ostrava navštěvovat edukační semináře. Vzdělávací sezení jsou nyní pacientům polikliniky k dispozici jedenkrát za měsíc a zaměřují se na hypertenzi, poruchy metabolismu tuků a počínající poruchy metabolismu cukrů, tak i na konkrétní specifická témata a dotazy příchozích. Edukační semináře probíhají zcela zdarma a jejich hlavní výhodou jsou větší časové možnosti pro poradenství oproti běžné prohlídce u lékaře.

Při léčbě většiny onemocnění je důležitý nejen lékařský zákrok a léky, ale především chování a přístup samotného pacienta. „Roli hraje strava i způsob života a mnohdy jsou to právě tyto faktory, které o výsledném zdravotním stavu rozhodnou. Čas je věnován i pohybové aktivitě - ukazujeme, jaké druhy pohybové aktivity jsou vhodné pro dané onemocnění, s jakou intenzitou by je měl člověk provádět atd. Dále zapůjčujeme klientům krokoměry k praktické ukázce. Nyní jsou semináře zaměřené na hypertenzi a poruchy metabolizmu tuků, do budoucna ale plánujeme nabídku rozšířit. Pomocí seminářů chceme dát pacientům možnost co největšího množství informací tak, aby i oni mohli pro své zdraví udělat to nejlepší,“ říká lékařka interní ambulance a ředitelka POLIKLINIKY AGEL Ostrava MUDr. Bogna Jiravská Godula.

Semináře jsou určeny pro pacienty interní ambulance, kteří mohou nad rámec běžného vyšetření a konzultace u lékaře získat potřebné informace. Každý seminář začíná obecnou prezentací a pokračuje diskuzí. V té si mohou pacienti osvěžit již získané informace nebo se ptát na věci nové, především s ohledem na vývoj jejich zdravotního stavu. Výhodou seminářů jsou přitom především větší časové možnosti v porovnání s běžnou prohlídkou u lékaře.

POLIKLINIKA AGEL Ostrava (naproti kinu Vesmír) nabízí komplexní preventivní a léčebnou péči, včetně pracovně lékařské služby. Jako jedno z mála ambulantních zdravotnických zařízení je poliklinika akreditována Spojenou akreditační komisí České republiky, čímž potvrdila, že poskytuje kvalitní a bezpečnou zdravotní péči.

zpět na novinky