Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍZdravotní péče pro klienty všech zdravotních pojišťoven

Akreditace SAK

O nás

Zrádné rakoviny kůže přibývá - POLIKLINIKA AGEL Ostrava zve veřejnost na Den melanomu

19.2.2015 / POLIKLINIKA AGEL Ostrava

Melanomem, nejvíce zákeřnou formou rakoviny kůže, trpí stále více lidí. Podle statistik tvoří právě melanom dvě třetiny veškerých úmrtí na kožní nádory. Přitom pouze včasné odhalení maligního melanomu může vést k úspěšné léčbě. POLIKLINIKA AGEL Ostrava (naproti Kina Vesmír) se proto rozhodla uspořádat ve středu 25. února od 8.00 do 17.00 hodin Den prevence melanomu. Lidé tak budou mít jedinečnou možnost nechat si překontrolovat znaménka.

Cílem Dne melanomu je přispět včas k odhalení maligního melanomu, který patří mezi nejnebezpečnější formy rakoviny. Mnoho lidí s návštěvou lékaře váhá, i když mají podezření na nebezpečné znaménko. Mnohdy jim právě podobné akce dodají potřebnou odvahu. „Obecně platí, že čím dříve lékař nádor objeví, tím větší je pravděpodobnost uzdravení. Proto je velmi důležité sledovat svá znaménka a alespoň jednou ročně si je nechat vyšetřit u odborného lékaře,“ říká kožní lékař MUDr. Robert Postupa.

Rakovina kůže patří mezi nejzákeřnější onkologická onemocnění. Přestože v celém světě funguje velmi kvalitní osvěta, počet lidí s tímto onemocněním stále roste. Na vině je mimo jiné změna životního stylu, neboť Češi častěji jezdí na dovolenou za sluncem a chodí do solárií. Mnoho lidí dnes považuje opálenou kůži za symbol atraktivity, nicméně opak je pravdou. Opálená kůže je známkou poškození ultrafialovým zářením. Požadovaná snědá barva vzniká jako obranná reakce kůže s cílem zmenšit toto poškození.

POLIKLINIKA AGEL Ostrava (naproti kina Vesmír) je zařízením poliklinického typu, které zajišťuje ve svém regionu léčebně preventivní péči vykonávanou praktickými lékaři a ambulantními specialisty. Jako jedno z mála ambulantních zdravotnických zařízení je poliklinika akreditována Spojenou akreditační komisí České republiky, čímž potvrdila, že poskytuje kvalitní a bezpečnou zdravotní péči.

zpět na novinky